Blogg

Få hjälp att hitta lediga jobb som sjuksköterska

Sjuksköterskeyrket är för många ett givande och roligt yrke. Samtidigt kan man ibland behöva söka sig vidare för att ta sig framåt i karriären. Detta kan du till exempel vilja göra för att få en bättre balans mellan arbete och fritid eller helt enkelt för att få till stånd ett miljöombyte. Oavsett om du är nyutbildad eller mer erfaren kan du hitta lediga jobb som sjuksköterska på de sätt som vi beskriver nedan.

5 effektiva sätt att hitta lediga jobb som sjuksköterska

När du vill försöka hitta lediga jobb som sjuksköterska kan du med fördel göra detta på följande olika sätt:

  • Genom bemanningsföretag. Det finns flera svenska bemanningsföretag som specialiserar sig på vårdbemanning. Genom att börja arbeta som konsult för ett sådant företag kan du ta på dig kortfristiga eller lite längre uppdrag inom vården.
  • Via ditt yrkesnätverk. Ett annat bra sätt att hitta lediga jobb som sjuksköterska är att sträcka ut en hand till ditt yrkesnätverk. Via nätverket kan du få hjälp och tips i ditt jobbsökande. Till exempel kan du nätverka med arbetsgivare eller få tips om lediga tjänster av dina kollegor.
  • Via webbplatser. Det finns flertalet olika webbplatser som specialiserar sig på att lista lediga tjänster inom vården samt inom andra branscher. Via dessa sajter kan du ha goda möjligheter att hitta ditt nästa jobb. Du kan använda dig av till exempel Arbetsförmedlingen och andra webbplatser för att ta ditt jobbsökande till nästa nivå.
  • Via hänvisningar och rekommendationer. Ytterligare ett bra sätt att hitta lediga jobb när du arbetar som sjuksköterska är via hänvisningar och rekommendationer. Du bör inte underskatta kraften hos dessa. Så fråga dina vänner, dina släktingar och personer i ditt yrkesnätverk om de inte känner till någon ledig tjänst. Du vet aldrig vem som har en kontakt på insidan hos en arbetsgivare som funderar på att anställa fler sjuksköterskor.
  • Via social medier. Ett annat bra sätt att vidga vyerna i jobbsökandet är genom att ta hjälp av sociala medier. Här tänker vi framför allt på det digitala yrkesnätverket LinkedIn. Via den sajten kan du enkelt komma i kontakt med olika personer inom din bransch.